Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op blessures die ontstaan zijn door het sporten.

De klachten kunnen er voor zorgen de sporten niet mogelijk is of dat de prestaties niet optimaal zijn. De sportfysiotherapeut gaat samen met u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Door de sportspecifieke behandeling van uw blessure volgens de meest recente inzichten is het mogelijk een optimale behandeling in te zetten voor u als sporter in onze praktijk voor fysiotherapie.

Naast de behandeling van uw blessure, het geven van adviezen en de begeleiding richting uw klachtenvrije sporthervatting besteedt de sportfysiotherapeut aandacht aan het voorkomen van herhaling van uw blessure. Preventie zal daarom vaak aandacht krijgen in uw behandelprogramma.

Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelprogramma dat voor u wordt opgesteld. Enerzijds afgestemd op uw (on)mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefend. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

Voor wie is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is voor iedereen die aan sport doet. Ongeacht welke sport u beoefent of op welk niveau u sport. De sportfysiotherapeut kan u behandelen als u belemmerd wordt in de uitoefening van uw sport.

http://www.nvfs.nl

Zie de link voor informatie van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg.

Sportfysiotherapie wordt uitgeoefend door