Geen verwijsbrief nodig

Zonder verwijzing naar de fysiotherapeut

Met enige regelmaat krijgen we vragen of het noodzakelijk is een verwijzing te hebben voor het maken van een afspraak bij een fysiotherapeut. Sinds 2006 is de fysiotherapeut toegankelijk via Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF). U kunt dus rechtstreeks een afspraak bij ons maken, zonder tussenkomst van uw huisarts.

Geen (onnodig) bezoek aan uw huisarts

DTF heeft voordelen. Omdat u het bezoek aan uw huisarts kunt overslaan, heeft u snel contact met uw therapeut en kan de behandeling van uw klacht spoedig van start gaan. Uw therapeut voert eerst een screening uit om vast te stellen of u bij hem of haar aan het juiste adres bent. Deze screening duurt ongeveer 15 minuten. Wanneer uw therapeut besluit dat u met fysiotherapie kan worden geholpen, volgt het onderzoek en eventueel de behandeling.

Huisarts speelt centrale rol

Wanneer uw therapeut het, naar aanleiding van de screening, toch niet vertrouwt of van mening is dat uw klacht niet binnen het fysiotherapeutische domein valt wordt u geadviseerd alsnog contact op te nemen met uw huisarts. Op deze manier blijft uw huisarts altijd de centrale rol spelen in de coordinatie van uw zorg.

Wanneer toch een verwijsbrief nodig

In enkele situaties is het toch noodzakelijk dat u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig heeft. Dit is bijvoorbeeld het geval bij aandoeningen die voorkomen op de Chronische lijst Fysiotherapie of bij behandeling aan huis.

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op.